kaada ir juusu dzivnieku uzvediiba

Autors Saturs
15.jūnijs 2008 09:43 | mainīts 17.jūnijs 2008 09:51

Man ir kakene kuru sauc Dziina.
Nju protams mees visu daram kopaa.Piemeeram es seezu pie datora vina naak pie manis un iegullas kleepii un murraa. Kad ejam guleet tas visspaar ir murgs Dziina palien zem segas nju protam suns skrien no otras istabas un atsperas un lido liidz mania gultai un uzlec mums abaam virsuu. Bet tas jau nekas kad tas ir taksis . Nu un tad lai jau vinji nesaak karot man pa gultu es kaki palieku zem segas, bet suns kaajgalii uz segas gull . Kad es saaku millot Dziinu tad Bonija paliek tik greissirdiiga kad leekaa pa gultu un rej uz mums. Tad kad otrais kakis to sadzird tad skrien muus ar Dziinu aizst´aveet. Beigaas Bonija dabuj pa purnu no puucca un tad vinji aizskrien karoot savaa starpaa. Un mees ar Dziinu varam guleet mieriigi taalaak.

25.jūnijs 2008 18:03

Arī maniem kaķiem ir noteiktas vietas,kur patīk gulēt gultā.Mīce katru vakaru apguļas vīram līdzās kājai un galvu uzliek uz kājas.Tā arī viņa aizmieg.Pēcis atkal guļ vai nu vīram cieši līdzās piespiedis muguru vai galvu ielicis saimniekam padusē.Vēl ļoti iecienīta vieta ir uz spilvena perpendikulāri mūsu galvām.Pietam galvu vienmēr noliek uz vīra pusi un man tiek iedalīta aste.Dažreiz,kad vēsāks,viņš guļ mums pa vidu pilnīgi paralēli un galva noteikti būs uz spilvena tāpat kā saimniekiem.
Braucot mašīnā Mīce jātur klēpī tā,lai priekšķepas viņa varētu uzlikt uz durvju apšuvuma maliņas un skatīties ārā pa logu un redzēt,kas notiek ,jo viņu satrauc ļoti daudz kas.Taču,ja viņai ir iespēja redzēt apkārtni un pa reizei paglāstām un mīļi parunājāmies,varam tā braukt kaut visai Latvijai cauri bez problēmām.Turpretī Pēcis manuprāt vispār dzīvo pēc principa,kas uz viņu tieši neattiecas,nav vērts pievērst uzmanību. Un ja traucē,izkausies un būs atkal miers.Pie vetārsta uz poti viņu var aiznest uz rokām un nav vajadzīga ne kaste,ne soma.Drošības pēc aplieku pavadiņu,ja nu no kā ļoti sabīstas,lai neaizskrien,bet vēl nav bijusi vajzdzība pielietot.Mums jāiet apmēram 500m pa pilsētu.Kasu runčuku,runājos ar viņu un tāpat nesu arī atpakaļ.Dzīvnieki ir ļoti gudri un ja viņi jūt,ka ar viņiem runājas mierīgā balsī,glāsta,viņi arī nomierinās un nav grūti izdarīt,kas vajadzīgs.

-->